Catering świąteczny – warto zamówić go profesjonalnej ekipie
16 grudnia 2022
Chcesz poznać więcej szczegółów o cateringu świątecznym w Krakowie? Wejdź na https://lastrada.pl/catering-swiateczny/.
Boże Narodzenie to okres, który spędza się na ogół z najbliższymi, jednak obiady świąteczne urządzane są również w firmach. Nieraz pracownicy firmy przygotowują je sami, przynosząc osobiście przyrządzone dania, lecz w ogromnych zakładach pracy ten model działania nie zawsze jest efektywny. Żeby zatem ułatwić sobie zadanie przygotowania firmowych śniadań wigilijnych, zarówno tych w małym gronie, jak i tych na dziesiątki osób, rekomendujemy skorzystać z oferty cateringu świątecznego.
Zupy, dania rybne, pierogi z kapustą i grzybami – o cateringu świątecznym
Niewątpliwie na bożonarodzeniowym stole powinny zostać podane rodzime świąteczne potrawy. To przede wszystkim ryby, np. chrupki filet z łososia bądź karpia oraz zupy – obowiązkowo żurek i barszcz czerwony, a dodatkowo także zupa grzybowa. Na talerzach nie może zabraknąć też krokiecików z kapustą i grzybami, które z reguły spożywane są wraz z wspomnianym powyżej barszczem czerwonym. Firmowa impreza wigilijna nie byłaby pełna bez przekąsek na zimno, przykładowo bez sałatki jarzynowej bądź karpia po żydowsku. Trzeba także zadbać o pyszny specjał na koniec obiadu. Na stół wigilijny rekomendujemy makowiec, puszysty sernik lub kutię z rodzynkami.
Catering świąteczny dla pracowników – wybierz dania, które wszystkim będą smakować
Za planowanie Wigilii w firmie powinno się zabrać się z odpowiednim wyprzedzeniem. Musisz uzgodnić termin spotkania oraz dostosować go do planów urlopów pracowników. Pozwala to ściślej oszacować przypuszczalną liczbę gości imprezy, a w rezultacie ułatwi zamówienie wystarczającą ilość porcji. Dobrze jest porozmawiać z pracownikami o menu i wespół zamówić te potrawy z katalogu firmy cateringowej, które wszystkim smakują. Istotne jest także to, aby mieć wiedzę czy któryś z pracowników może mieć reakcję alergiczną, np. na orzechy, które używane są w cieście, czy też są w załodze firmy osoby, które nie spożywają ryb i mięsa. Dla takich pracowników należy zamówić dania pasujące do ich preferencji dietetycznych. Firmy cateringowe zajmujące się przygotowaniem meny świątecznego akceptują zlecenia przez większą cześć grudnia, jakkolwiek nie warto robić tego w ostatniej chwili.
Adres firmy:
Lastrada Catering Sp. z o.o.
ul. Piastowska 47
30-067 Kraków
Mob.: +48 500 250 967
E-mail:
[email protected]